NTR ‘overspoeld’ door gemeenten die Sinterklaas willen binnenhalen
Zaterdag 24 maart 2018

NTR ‘overspoeld’ door gemeenten die Sinterklaas willen binnenhalen

2018 leek een treurig jaar te worden voor Sinterklaas. Er had zich begin maart nog geen enkele gemeente aangemeld als gastheer bij de omroep NTR, die de landelijke intocht altijd organiseert.

De situatie veranderde door een noodkreet van de NTR in de vorm van een brandbrief en flink wat media-aandacht. Inmiddels heeft de NTR een luxeprobleem: de omroep wordt naar eigen zeggen ‘overspoeld met reacties’.

Het idee dat gemeenten minder zin hebben in de optocht vanwege botsingen tussen voor- en tegenstanders van Zwarte Piet houdt vanwege de vele aanmeldingen geen stand. Kennelijk wisten de gemeenten simpelweg niet dat zij zich konden aanmelden. “De NTR hoefde voorheen nooit aan marketing te doen”, zegt de woordvoerder. “Maar een klein zetje was genoeg.”

Er zijn wel wat voorwaarden: er moet een haven zijn, anders kan de stoomboot niet aanmeren. Ook moet er een “visueel interessante route” zijn naar het centrum, die binnen 20 minuten afgelegd kan worden door Sint met zijn paard.

De NTR hoopt zoals gebruikelijk in mei bekend te maken waar de landelijke intocht plaatsvindt. Welke gemeenten zich hebben gemeld wil de NTR nog niet zeggen. Maar de NOS heeft uitgezocht dat het onder meer gaat om Harderwijk, Roermond, Weert, Veghel, Akkrum en Cadzand.

Bron: NOS/BM

Bericht delen