NTR komt met nieuw seizoen Van Vader naar Moeder
woensdag 17 februari 2021

NTR komt met nieuw seizoen Van Vader naar Moeder

Hoe voelt het als je ouders niet meer samen zijn? Je steeds je koffer moet inpakken en heen en weer reist tussen twee huizen? In een nieuw seizoen van het NTR-kinderprogramma Van Vader naar Moeder gaat Tatum Dagelet weer op pad met kinderen van gescheiden ouders.

Elke aflevering rijdt ze een kind van de ene ouder naar de andere, en praat ze met hen over hoe het is als je ouders gescheiden zijn. De kinderen worden dit seizoen verrast door een BN’er die zelf ook gescheiden ouders heeft. Daarnaast staan in twee afleveringen de kinderen van gescheiden bekende Nederlandse ouders, muzikant Tim Akkerman en tv-kok Roberta Pagnier, centraal.

“Dit wordt weer een mooi seizoen”, geeft Tatum Dagelet aan. “En dit keer zullen ook BN’ers meewerken die openhartig vertellen hoe ze de scheiding van hun ouders hebben ervaren. En ze geven tips hoe om te gaan met problemen en verdriet van de scheiding.”

Katootje ontmoet bijvoorbeeld haar idool Everon Jackson Hooi uit GTST, die samen met haar een scène naspeelt. Naoufel leert voetbaltrucs van zijn grote held Soufiane Touzani, en Anna’s hond krijgt een lekker maaltje van Diederik en Ayrton: de presentatoren van Koken met Konijnen. Dit alles om de wisseldag – die meestal beladen is voor kinderen van gescheiden ouders – eens een keer op een andere manier te beleven.

Tatum Dagelet: “Wat mij opvalt is dat kinderen nog altijd wensen dat hun ouders tòch weer bij elkaar komen. Zo spreken de drie kinderen van zanger Tim Akkerman zich daar heel open over uit. Het is een eer om de chauffeur van al deze kinderen te mogen zijn, die hun verhaal willen delen.”

Over Van Vader naar Moeder
Van Vader naar Moeder is gemaakt naar een idee van Tatum zelf. Als kind van gescheiden ouders weet ze wat voor impact een scheiding kan hebben op een kind. Met het programma wil ze dit onderwerp meer bespreekbaar maken door de kinderen zelf aan het woord te laten.

Het eerste seizoen van Van Vader naar Moeder won de Special Achievement Prize tijdens de Prix Jeunesse 2020. De producent van de serie is Skyhigh TV. Het programma is weer te zien vanaf 7 maart, elke zondag rond 18.30 uur op NPO Zapp.

Bron: NTR/BM

Bericht delen