NTR komt met een vrolijke snelcursus religie
Woensdag 17 januari 2018

NTR komt met een vrolijke snelcursus religie

De wereldreligies zijn springlevend en regelmatig in het nieuws. Toch weten de meeste mensen maar weinig over het Jodendom, het Christendom, de Islam, het Hindoeïsme en het Boeddhisme, en wordt er nog minder om gelachen. Tijd voor een vrolijke snelcursus religie, aldus de NTR. Vijf wereldreligies in acht afleveringen: ook voor ongelovigen.

In Oh, mijn hemel… worden harde en zachte geloofsnoten gekraakt met de grote namen: Mosje (Mozes), Jezus, de Dalai Lama, Rabia, Gandhi en anderen komen op de bank bij presentator Jochem op den Velde (Alex Klaasen) en kijken met hem terug op de hoogte- en dieptepunten van hun geloof.

Oh, mijn hemel… is geschreven en geregisseerd door Niek Barendsen, en gemaakt door het team van Welkom in de jaren 60, met adviezen van prof. dr. Paul van der Velde, hoogleraar Godsdienstwetenschappen. Rollen worden vertolkt door onder anderen Pierre Bokma, Alex Klaasen, Dunya Khayame, Sergio IJssel, Ellen Pieters, Sabri Saad El Hamus, Birgit Schuurman, Jacob Derwig, Frank Lammers, Ilse Warringa, Laus Steenbeeke, Leon Ali Çifteci, Remko Vrijdag, Rogier in ’t Hout, Gijs de Lange, Mohammed Chaara, Elise Schaap, Tygo Gernandt, Waldemar Torenstra, Joy Wielkens, Phi Nguyen, Marcel Hensema, Peter van Rooijen, Tina de Bruin, Dick van den Toorn en vele anderen.

Uitzending: vanaf zondag 5 november wekelijks om 22.25 uur op NPO 3. Meer info: www.ntr.nl/ohmijnhemel

Bron: NTR/BM

Bericht delen