NTR gaat serie Dropje met Imanuelle Grives uitzenden
vrijdag 11 oktober 2019

NTR gaat serie Dropje met Imanuelle Grives uitzenden

Imanuelle Grives is vanaf december te zien in de kleuterserie Dropje van de NTR. Het is intussen de vraag of de actrice daarna ooit nog op televisie te zien is.

Het Openbaar Ministerie in België heeft twee jaar cel en een geldboete van € 8000 geëist tegen Imanuelle Grives. De actrice werd afgelopen zomer op het festival Tomorrowland betrapt met een stevige hoeveelheid cocaïne, XTC en MDMA op zak. De NTR heeft niettemin besloten de serie Dropje gewoon uit te zenden. De omroep zegt tot dit besluit te zijn gekomen na ’intern best wat discussie’.

“Het is een waardevolle kleuterserie en we vinden het belangrijk die op televisie te brengen, ook nu Imanuelle na de opnamen in opspraak is geraakt”, laat een woordvoerder van de NTR weten. “We denken bovendien dat ouders goed in staat zijn onderscheid te maken tussen een actrice en de rol die ze speelt.”

De serie Dropje, waarin Grives een winkeljuffrouw vertolkt, gaat in première tijdens het Cinekid Festival op 19 oktober. De 26-delige serie, waarvan de opnames eerder dit jaar werden afgerond, is het resultaat van jarenlang onderhandelen en financiering vinden. Dropje werd gemaakt in samenwerking met de Belgische zender Ketnet en het Spaanse TVE. Het is de bedoeling dat Dropje ook in Latijns-Amerika wordt uitgezonden.

Dropje is een puppeteering-animatie en live-actionserie met poppen en echte acteurs en is vanaf 9 december iedere werkdag te zien op NPO Zappelin om 7.00 uur. De regie en het scenario zijn in handen van Meikeminne Clinckspoor en Maarten van Voornveld. De producent is Submarine.

Bron: BM

Bericht delen