Dinsdag 16 januari 2018

NPO3Lab volgt Love Exchange

Op initiatief van Sipke Jan Bousema worden vijf bekende Nederlanders tijdens Amsterdam Gay Pride gekoppeld aan vijf buitenlandse ‘Heroes of Love’, die elk in hun eigen land strijden voor gelijke rechten en eerlijke kansen voor de lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders. Via NPO3Lab wordt het experiment vanaf 29 juli dagelijks uitgezonden.

Daarnaast verschijnen er dagelijks op social media filmpjes en op 11 oktober – tijdens International Coming Out Day – wordt een documentaire over Love Exchange getoond bij de NTR. Love Exchange is een evenement over seksuele diversiteit met kleurrijke mensen uit binnen- en buitenland, die het experiment aangaan om hun leven tijdens Amsterdam Gay Pride via sociale media als Facebook, YouTube, Periscope, Twitter en Instagram te delen met het publiek.

Een travestiet uit Oekraïne, die in het oorlogsgebied woont en daar letterlijk en figuurlijk strijdt voor de liefde. Een vrouw uit Zuid-Afrika, die binnenkort eindelijk man wordt en een biseksueel meisje uit Bonaire. Een jonge lesbische vrouw uit het islamitische Indonesië en een homoseksuele man uit Macedonië, die daar vanwege zijn homoseksualiteit al is ontvoerd, mishandeld en bedreigd, maar blijft strijden om te kunnen zijn wie hij is, om zelf te kunnen bepalen hij lief wil hebben. Met hun Nederlandse Heroes of Love logeren ze op een heuse Love Boat en delen ze lief en leed tijdens Amsterdam Gay Pride. De vijf bn`ers worden zaterdag 25 juli tijdens de officiële opening van AGP2015 bekend gemaakt.

Love Exchange is een idee van Marieke Slinkert, Babette Aalbert en Sipke Jan Bousema voor 24Life. 24Life is producent van het evenement en verzorgt voor NPO3Lab de registratie. “Met de documentaire Strijders voor de Liefde (2012) en het mensenrechtenconcert Strijders voor de Liefde on Stage (2013) hebben we al laten zien waar Pride werkelijk om gaat: een feest van liefde dat iedereen zichzelf mag en kan zijn en dezelfde rechten verdient ongeacht seksuele voorkeur”, aldus Bousema. “Dit jaar lanceren we met Love Exchange een nieuw concept om iedereen (in de wereld) via social media mee te laten beleven, dat wij in Amsterdam onze seksuele vrijheid vieren en tegelijkertijd kunnen laten zien wat elders in de wereld nog mag gebeuren om de liefde te vergroten. NPO3Lab en de NTR hebben het aangedurfd om dit experiment ongecensureerd vijf dagen lang uur na uur uit te zenden.”

Bron: 24Life/Broadcast Magazine

Bericht delen