dinsdag 16 januari 2018

NPO-zomer: sport, muziek en nieuwe series

Een zomer vol sport, muziek, nieuwe series en nieuwe afleveringen van bestaande programma’s zorgen deze periode voor een diverse programmering op de publieke omroep. Op Nederland 1 zijn van het WK Voetbal alle wedstrijden live te zien met tussendoor veel analyses, commentaar en reportages.

Op de publieke radio wordt het WK gevolgd door het team van Radio Brasil dat na het WK plaats maakt voor Radio Tour de France. Er zijn meer programma’s die inhaken op het WK Voetbal: Brazilië Vandaag in EenVandaag (AVROTROS) en Zappsport WK (TROS). Het IKON-programma Buitenspel kiest voor een alternatieve invalshoek, over mensen die in de samenleving buitenspel staan. Voor de mensen die niet naar het WK kijken is er tijdens het toernooi een alternatief: de Detectivemaand op Nederland 2 met Britse en Scandinavische detectives.

Naast de WK-programmering komen ook bekende zomerprogramma’s terug zoals Zomergasten, muziekfestivals, Knevel en Van den Brink en de Tour de France zijn weer te zien en te volgen op de radio. EenVandaag, het NOS Journaal (tijdens het WK op Nederland 2) en Nieuwsuur lopen uiteraard ook gewoon door in de zomer. Daarnaast schenkt de publieke omroep ruim aandacht aan de verschillende muziekfestivals.

Ook gaat er een aantal nieuwe programma’s van start. Op Nederland 1 volgt Barry Atsma 3 meisjes met het syndroom van Down (BNN) en in Helden in de knel (WNL) zien we hulpverleners met een traumatische ervaring. Op Nederland 2 gaan Philip Freriks en Erwin Kroll op pad in Nederland en raken niet uitgepraat over het weer in Lekker weertje en gaat Hans Dorrestijn vogels kijken in Baardmannetjes (MAX). Op Nederland 3 worden opnieuw een week lang programma’s getest in TV Lab en presenteert Ali B een nieuw muziekprogramma bij de TROS (Ali B en de Muziekkaravaan).

De radiozenders van de publieke omroep doen deze zomer – live – verslag van grote sportevenementen en allerlei festivals. Evenementen zoals Alpe d’HuZes en Tuckerville worden gevolgd op Radio 2. Op 3FM is het volop festivalzomer. De publieke popzender komt live vanaf vele festivals.

Bron: NPO/Broadcast Magazine

Bericht delen