NPO Zapp komt met themaweek over seksueel grensoverschrijdend gedrag
maandag 28 februari 2022

NPO Zapp komt met themaweek over seksueel grensoverschrijdend gedrag

NPO Zapp, NTR en EO gaan samenwerken om seksueel grensoverschrijdend gedrag bespreekbaar te maken voor kinderen. Dat doen ze tijdens de themaweek Er zijn grenzen! van zondag 6 tot en met zaterdag 12 maart.

In de themaweek wordt op tv een Klokhuis-special uitgezonden en zijn verschillende online series te zien. Kinderen leren wat seksueel misbruik inhoudt, seksueel misbruik te herkennen en hoe om hulp te vragen. NPO Zapp, NTR en EO vinden het belangrijk dat kinderen leren over grensoverschrijdend gedrag en dat slachtoffers de boodschap krijgen dat ze niet alleen zijn en het misbruik niet hun schuld is.

Er is nog weinig kindertelevisie gemaakt over dit onderwerp. Het onderwerp ligt gevoelig, maar het is belangrijk dat kinderen er over leren en dat slachtoffers de boodschap krijgen dat ze niet alleen zijn en het misbruik niet hun schuld is. NPO Zapp, NTR en EO willen dit moeilijke onderwerp daarom bij kinderen op een voor de leeftijd geschikte manier onder de aandacht te brengen. Door seksueel grensoverschrijdend gedrag openlijk te bespreken op een voor kinderen begrijpelijk niveau, krijgen zij de kans om de situatie van een ander, of van zichzelf, te herkennen.

Tijdens en na de themaweek zijn alle programma’s rondom seksueel grensoverschrijdend gedrag terug te vinden op de website van NPO Zapp.

Bron: NPO/BM

Bericht delen