Dinsdag 16 januari 2018

NPO Zapp best gewaardeerde kinderzender

NPO Zapp is in 2015 weer de best bekeken zender onder 6 tot 12 jarigen. Dezelfde groep geeft NPO Zapp gemiddeld een 7,9, waarmee de zender het hoogste rapportcijfer krijgt van alle kinderzenders. Voor het eerst in haar vijftienjarig bestaan is NPO Zapp ook de grootste zender in de leeftijd 9 tot 12 jaar.

Daarmee is NPO Zapp tussen 06.30 uur en 19.30 uur de populairste zender bij alle groepen kinderen.

Uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek (SKO) blijkt dat het kijktijdaandeel van NPO Zapp onder 6 tot 12 jarigen groeide van 19,4 procent in 2014 naar 21,7 procent in 2015. Dat is het hoogste aandeel ooit in deze doelgroep sinds de start van de zender vijftien jaar geleden. De televisiezender is ook onder kinderen van 3 tot 12 jaar marktleider. Onder 9 tot 12 jarigen is NPO Zapp voor het eerst dit jaar marktleider.

Uit een imago-onderzoek van Intomart GfK onder 6 tot 12 jarigen blijkt dat NPO Zapp het hoogste rapportcijfer krijgt van alle kinderzenders. Met gemiddeld een 7,9 laat NPO Zapp de andere kinderzenders ver achter zich in waardering. De commerciële kinderzenders scoren gemiddeld een 7,0.

Suzanne Kunzeler, netmanager van NPO Zapp, is trots op alle makers van de programma’s: “Het is ongelooflijk om te zien met hoeveel passie de makers, presentatoren en omroepen elke dag bezig zijn om de mooiste kinderprogramma’s te maken. Je ziet dat kinderen onze Nederlandse programma’s over het echte leven zoals Freek in het Wild, BZT-show en SpangaS ontzettend waarderen. En ze steken er ook nog iets van op.”

De best bekeken NPO Zapp-programma’s in 2015 waren de Intocht van Sinterklaas (NTR), Het Sinterklaasjournaal (NTR), Het Klokhuis (NTR), NOS Jeugdjournaal, SpangaS (KRO-NCRV) en de BZT-show (KRO-NCRV). Maar ook de nieuwe programma’s Bommetje (AVROTROS) en de Zapp Magic Battle (AVROTROS) staan hoog in de lijst.  Net als de kersverse kerstserie van dit jaar Kasper en de Kerstengelen (AVROTROS). Daarnaast blijven speelfilms (Zappbios), sprookjes en dramaseries onverminderd populair.

Ook in 2016 zijn er weer veel nieuwe programma’s te zien bij NPO Zapp. Op zaterdagavond zendt de NTR de spelshow Superbrein uit en op zondag is de serie Welkom in de IJzeren Eeuw te zien. Nieuw is de Britse serie Thunderbirds are Go! (AVROTROS), de eigentijdse remake van de legendarische Thunderbirds. Op zondagavond is er elke week een jeugddocumentaire te zien onder de naam Zapp Echt Gebeurd.

Bron: NPO/Broadcast Magazine

Bericht delen