NPO vraagt minister Slob om 12,4 miljoen voor Songfestival
dinsdag 12 november 2019

NPO vraagt minister Slob om 12,4 miljoen voor Songfestival

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) wil dat minister Slob van Mediazaken 12,4 miljoen euro bijdraagt aan de uitzending van het Eurovisie Songfestival, volgend jaar vanuit Rotterdam.

Dat blijkt uit de herziene begroting voor 2020, die de NPO naar het ministerie heeft gestuurd. Tot nu toe heeft het kabinet steeds geweigerd de portemonnee te trekken voor het festival.

Het uitzenden van het liedjesfestijn kost 26,5 miljoen euro. Ongeveer 9,6 miljoen daarvan wordt gedekt door bijdrages van de Europese omroeporganisatie EBU, sponsorgeld en ticketverkoop. De NPO zelf betaalt 2,5 miljoen euro en de AVROTROS 2 miljoen.

Uiteindelijk blijft er dan 12,4 miljoen euro over, en daarvoor kijkt de NPO naar minister Slob. Het bedrag komt boven op de ruim 817 miljoen euro die de omroep al nodig zegt te hebben voor de gewone programmering volgend jaar. Slob zei eerder nog dat de NPO eerst maar moet kijken wat er binnen die bestaande begroting mogelijk is.

Het bedrag dat de NPO vraagt, valt iets lager uit dan eerst werd gedacht. Toen Rotterdam als gaststad werd aangewezen, zei voorzitter Shula Rijxman van de NPO nog dat ze hoopte dat de politiek 15 tot 20 miljoen euro zou bijdragen.

Bron: NOS/BM

Bericht delen