Dinsdag 16 januari 2018

NPO verkoopt Bellicher aan 4World Drama

De NPO heeft de serie Bellicher – de macht van meneer Miller (VPRO) verkocht aan 4World Drama. Deze nieuwe video on demand service richt zich op niet-Engelstalige dramaseries. Het is een samenwerking tussen het Britse Global Series Network en Channel 4.

Kaisa Kriek, Manager, NPO Sales: “De afdeling Sales van de NPO is gespecialiseerd in internationale verkoop van licentierechten van Nederlandse documentaires, dramaseries en kinderprogramma’s. In samenwerking met de omroepen en producenten selecteert de afdeling producties die grote kans maken om verkocht te worden. Er is op de internationale markt veel vraag naar programma’s en series over politiek, economie, techniek, wetenschap, geschiedenis, sport, human interest, reizen en kunst & cultuur.”

Zo is de documentaire Around the world in 50 concerts (AVROTROS) verkocht aan Canada en Japan. De documentaire is in beide landen ook te zien in de bioscoop. De Zweedse publieke omroep heeft de jeugddramaserie Taart! (VPRO) gekocht evenals de internationaal bekroonde jeugdserie Mensjesrechten (IKON). Ook zal Zweden Onze man In Teheran (VPRO) gaan uitzenden. Denemarken heeft de veelbesproken documentaire van Sunny Bergman Zwart als Roet (VPRO) aangekocht. Een groot pakket Tegenlicht documentaires (VPRO) is verkocht aan Latijns Amerika.

Kriek: “De eerst volgende grote tv-beurs is MIPCOM in oktober. We hebben al een aantal nieuwe programma’s geselecteerd voor de verkoop: de Zembla documentaire Down the drain (BNN-VARA) stelt het uitbuiten van goedkope arbeidskrachten in Europa aan de kaak, De stilte van Mark Rothko (AVROTROS) is een prachtige kunstdocumentaire en we mogen ook de succesvolle serie Mindf*ck (AVROTROS) aanbieden aan het buitenland. Rusland heeft al interesse getoond in deze serie. De producent van Satudarah-One Blood (NTR) werkt hard aan een korte versie van de film die wij vervolgens kunnen verkopen. Documentaires van 50 minuten maken de meeste kans op verkoop.”

Bron: NPO/Broadcast Magazine

Bericht delen