NPO-talkshows binnenkort niet meer uit Westergasfabriek
woensdag 31 maart 2021

NPO-talkshows binnenkort niet meer uit Westergasfabriek

De talkshows van de NPO worden binnenkort niet meer opgenomen in de Westergasfabriek in Amsterdam. Een woordvoerder van de NPO bevestigt na berichtgeving van het AD dat de De Vooravond, M en Op1 een nieuwe locatie krijgen.

“Het klopt dat het contract met de Westergasfabriek is opgezegd”, aldus de woordvoerder. “De NPO en de omroepen kijken altijd naar alle mogelijkheden rond de locaties van programma’s, ook met het oog op efficiency en kosten. We gaan nu op zoek naar een nieuwe en uiteraard doelmatige locatie.”

Het AD meldt dat de praatprogramma’s zullen verhuizen naar Hilversum, maar dat wordt door de NPO nog niet bevestigd. Eigenaar Duncan Stutterheim van de Westergasfabriek: “BNNVARA had willen blijven, maar de beslissing is omroepbreed genomen. Aan de ene kant jammer, natuurlijk. Maar aan de andere kant biedt zo’n stap ook nieuwe kansen. We hebben nog steeds de visie om van de Westergas een cultuurdorp te maken. We vinden het ook leuk als de hoofdstraat een wat opener karakter krijgt. Zeker in het begin waren de studio’s goede reclame, maar je kon er als gewone bezoeker niet naar binnen. We staan nu weer open voor mooie, nieuwe plannen.”

Wanneer de laatste uitzending in de Amsterdamse studio wordt opgenomen, is nog niet bekend. Maar uiterlijk 31 december van dit jaar zullen alle activiteiten zijn gestaakt. De programma’s De Wereld Draait Door en Pauw & Witteman werden vanaf 2010 op het Westergasterrein opgenomen. Ook Pauw en Jinek zijn daar gemaakt, voordat presentatrice Eva Jinek met haar talkshow naar RTL vertrok.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen