NPO Sport vervangt NPO Politiek weer
Woensdag 17 januari 2018

NPO Sport vervangt NPO Politiek weer

NPO Politiek is deze zomer NPO Sport. Gedurende het reces in de Tweede Kamer wordt dit digitale themakanaal omgedoopt tot sportkanaal voor live uitzendingen van sportevenementen. NPO Sport is van zaterdag 8 juli tot zondag 3 september bij tv-aanbieders via aanvullende zenderpakketten en online te bekijken.

Naast live uitzendingen van grote sportevenementen worden documentaires van Andere Tijden Sport getoond, zijn de herhalingen van De Avondetappe te zien en worden etappes van de Tour de France en de finales Wimbledon – tegelijkertijd met NPO 1 – uitgezonden. Vanaf zaterdag 15 juli doet NPO Sport live verslag van het WK zwemmen in Boedapest, Hongarije. Die wedstrijden zijn ook rechtstreeks op NPO 2 te zien. Ook verslaat NPO Sport de verrichtingen van de waterpolovrouwen op het WK.

NPO Sport zendt 28 wedstrijden van het EK vrouwenvoetbal uit. Voor de laatste groepsduels die tegelijkertijd worden gespeeld, kan men voor het rechtstreeks verslag van de tweede wedstrijd terecht op NOS.nl. Op NPO 1 zijn de duels van gastland Nederland en de kwartfinales, halve finales en finale rechtstreeks te zien.

Vier Nederlandse teams zijn dit jaar vertegenwoordigd op het wereldkampioenschap beachvolleybal. NPO Sport doet rechtstreeks verslag van deze wedstrijden op het WK, dat in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen wordt georganiseerd van 28 juli t/m 6 augustus. Vanaf vrijdag 4 augustus brengt de NOS op dit sportkanaal ook iedere dag live verslag van het WK atletiek in Londen. Onder meer de Nederlandse atleten Dafne Schippers, Sifan Hassan en Churandy Martina geven acte de présence op dit wereldkampioenschap.

NPO Sport doet ook rechtstreeks verslag van alle wedstrijden van het EK Hockey, van vrijdag 18 tot en met zondag 27 augustus. De Nederlandse volleybalmannen sluiten de sportzomer af met het Europees kampioenschap in Polen van 25 augustus tm 3 september. Het is de zesde zomer dat het themakanaal NPO Politiek tijdelijk door NPO Sport wordt vervangen. NPO Sport is bij tv-aanbieders via aanvullende zenderpakketten en bij de NOS via internet te bekijken.

Bron: NOS/BM

Bericht delen