Woensdag 17 januari 2018

NPO past inhuurbeleid presentatoren aan

De NPO heeft besloten haar inhuurbeleid aan te passen. Zij pakt daarmee verantwoordelijkheid voor de uitvoering van de nieuwe Mediawet om meer te sturen op doelmatige inzet van middelen.

Uit intern onderzoek naar het inhuur- en beloningsbeleid van presentatoren bleek dat één presentator, naast werkzaamheden als presentator voor een van de omroepen, ook tegen betaling promotiewerkzaamheden voor de NPO heeft verricht.

De naam van Giel Beelen wordt door de NPO in dit verband niet genoemd, maar het blijkt wel om hem te gaan. Beelen kreeg bovenop zijn VARA-salaris van 440.000 euro nog eens 125.000 euro voor NPO-werkzaamheden. “We hebben hem ingehuurd voor advies- en promotiewerk op het gebied van muziekbeleid, marketing, internet en ontwikkeling van dj-talent“, zegt een woordvoerder van de NPO in de Volkskrant.

De NPO vindt deze combinatie naar de huidige maatstaven onwenselijk. De NPO heeft daarom haar inhuurbeleid aangepast zodat dergelijke afspraken in de toekomst niet meer zullen voorkomen. De NPO gaat ook met de omroepen in gesprek om de beloning van presentatoren in het kader van de nieuwe Code Goed Bestuur nader tegen het licht te houden. Bij de besteding van publieke middelen hoort een verantwoord beleid, zo vindt de NPO.

Bron: NPO/Broadcast Magazine

Bericht delen