NPO gaat werken met quotum voor meer diversiteit
donderdag 7 oktober 2021

NPO gaat werken met quotum voor meer diversiteit

Shula Rijxman heeft zich de afgelopen jaren als voorzitter van de Raad van Bestuur hard gemaakt voor meer diversiteit bij de NPO, maar is “niet tevreden” over de huidige stand van zaken.

Om de diversiteit te vergroten, gaat de NPO vanaf januari met een quotum werken. Dat vertelde Rijxman woensdag in een interview met presentatrice Natasja Gibbs tijdens de Dutch Media Week.

“Het streven is dat bij zestig beeldbepalende programma’s minimaal 15 procent van de mensen een biculturele achtergrond heeft”, zei de voorzitter. “Het gaat dan niet alleen om huidskleur, maar bijvoorbeeld ook om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.”

Alle omroepen hebben zich hierbij aangesloten. Houden zij zich niet aan het quotum, dan volgt volgens Rijxman een gesprek. “Anders gaan we het programma niet plaatsen.”

Zelf is Rijxman in januari overigens niet meer werkzaam als voorzitter van de Raad van Bestuur van de NPO. Zij wordt per 1 januari opgevolgd door Frederieke Leeflang, die momenteel managing partner is bij Deloitte Legal.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen