Woensdag 17 januari 2018

NPO 3 vijf weken lang in teken van FOOD

NPO 3 staat vanaf 17 mei vijf wekenlang in het teken van voedsel. Is wijn goed of juist slecht voor je hart? Zijn we verslaafd aan vlees? Hoe zorgen we ervoor dat er ook in de toekomst voldoende eten is? Iedere donderdag- en dinsdagavond zijn onder andere een kookshow, vier specials van de Keuringsdienst van Waarde en tal van documentaires te zien.

Klaas van Eerden presenteert elke dinsdag het nieuwe kookprogramma Chef in je oor (AVROTROS). Twee topchefs gaan de strijd met elkaar aan zonder een voet in de keuken te zetten. BN’ers gaan de keuken in en krijgen instructies ingefluisterd van de topchefs. In de eerste aflevering strijden chefkok Erik van Loo en presentator Pepijn Gunneweg tegen chefkok Stefan van Sprang en actrice Fockeline Ouwerkerk.

In het KRO-NCRV-programma Broodje Gezond gaan Marlijn Weerdenburg en Ersin Kiris op zoek naar de zin en onzin over voeding en gezondheid. Ze onderzoeken welke uitspraak een feit of een fabel is en maken duidelijk hoe de vork in de steel zit. De FOOD-dinsdagen worden afgesloten met documentaires over eten. In 3Doc: World’s Best Diet (KRO-NCRV) op 17 mei gaan Jimmy Doherty en Kate Quilton in verschillende landen kijken wat mensen eten en hoeveel mensen obesitas, hart- en vaatziekten en diabetes hebben. In 3Doc: Chef vs Science (KRO-NCRV, 7 juni) gaan een topchef en een wetenschapper de strijd met elkaar aan om het beste eten. Ook te zien op dinsdag zijn 3Doc: Hoe werkt je smaak? (NTR, 31 mei) en 3Doc: Kings of Pastry (VPRO, 14 juni). Op 24 mei wordt nog een keer 3Doc: Vleesverlangen (NTR) uitgezonden.

Op FOOD-donderdag is vanaf 19 mei wekelijks de Keuringsdienst van Waarde: food (KRO-NCRV) te zien. In deze specials duikt het KvW-team in het eten van morgen. Hoe gaan we zorgen dat er in de toekomst genoeg voedsel is voor de alsmaar groeiende wereldbevolking? Na de KvW is er elke week een documentaire te zien. Op 19 mei gaat Marijn Frank in de documentaire 3Doc: Vleesverlangen (NTR) op zoek naar schokkende en grappige argumenten om van haar vleesverslaving af te komen. Direct na de uitzending volgt online een live aftertalk met Frank en ‘bekende vleeseters’. Dit is ook het startschot voor de Vleesverlangen Challenge waarin kijkers worden uitgedaagd om veertien dagen bewust en minder vlees te eten. Hiervoor houden 3FM dj Michiel Veenstra (heavy-user), foodblogger Leonie ter Velde (medium-user) en rapper/acteur Akwasi (light-user) vanaf 20 mei op npo3.nl/Vleesverlangen een vlog bij over hun vleesconsumptie. Iedereen kan een online test doen om erachter te komen of ze een light-, medium- of heavy-user van vlees zijn.

Ook te zien op donderdag om 21.00 uur is 3Doc: Fed Up (KRO-NCRV) op 26 mei. De VPRO zendt op 2 juni 3Doc: Sergio Herman Fucking Perfect uit. Op 9 juni wordt 3Doc: The Fruithunters (KRO-NCRV) uitgezonden en op 16 juni 3Doc: Supersize me (VPRO).

Bron: NPO/Broadcast Magazine

Bericht delen