NPO 3 viert de vernieuwing
donderdag 26 juli 2018

NPO 3 viert de vernieuwing

NPO 3 staat dit weekend in het teken van vernieuwing. In de nacht van zaterdag 28 juli op zondag 29 juli start de zender met De nacht van de vernieuwing, met de uitzending van 3LAB-producties, waaronder Mocromode, Goin’ Rectal en Weeën.

In VondelCS host NPO 3 zondag 29 juli een evenement, speciaal voor jonge makers met gevestigde namen uit mediawereld, interessante sprekers en workshops. Met het vernieuwde platform npo3lab.nl focust de NPO het hele jaar door op talentvolle, nieuwe makers, zowel online als lineair.

Suzanne Kunzeler, netmanager NPO 3: “Dankzij het vernieuwde 3LAB staat de deur voor jonge en talentvolle makers nu 24/7 open. Met de shift van televisie naar online geven we jonge makers niet één week, maar juist het hele jaar dat eerste of extra zetje wat ze vaak nodig hebben. De kraamkamer van de publieke omroep wordt volwassen.”

3LAB bracht onder meer series als Rundfunk en Streetlab voort. Voorbeelden van nieuwe 3LAB-producties zijn de documentaire Mocromode, Genocide in Twente en de webserie ANNE+. Deze zesdelige serie gaat tijdens het Nederlands Film Festival (NFF) groots in première. De 3LAB-productie #tagged is onlangs geselecteerd voor een Rose d’Or.

De nacht van de vernieuwing is zondag 29 juli van 00.00 tot 05.00 uur te volgen op NPO 3.

Bron: NPO/BM

Bericht delen