NPO 3 komt met dramaserie Centraal
donderdag 11 juli 2019

NPO 3 komt met dramaserie Centraal

Op het station kruisen dagelijks duizenden levens elkaar. Het is het begin- en eindpunt van grote en kleine reizen. Waar mensen van alle leeftijden en nationaliteiten onderweg zijn. Iedere reis met een eigen reden, iedere reiziger met een eigen verhaal.

In de nieuwe dramaserie Centraal volgen we in iedere aflevering het verhaal van één van deze reizigers: mensen die na een toevallige ontmoeting hun leven een verrassende wending zien nemen.

Centraal bestaat uit zes afleveringen van 45 minuten, ieder gerealiseerd door een veelbelovend team van regisseurs, scenaristen en producenten, onder leiding van scenarist Mieke de Jong. De verhalen staan op zichzelf, maar ze hebben één ding gemeen: het begin en eindpunt is station Rotterdam Centraal.

De serie Centraal is vanaf vrijdag 18 oktober wekelijks te zien om 21.30 uur op NPO 3. Centraal is het nieuwe talentontwikkelingstraject voor fictieregisseurs en scenaristen. De serie is de opvolger van de One Night Stand-films en is een initiatief van NTR, BNNVARA en VPRO, NPO-fonds, Nederlands Filmfonds en CoBO.

De betrokken producenten zijn Fiction Valley, Topkapi Films, Keplerfilm, Interakt en Dutch Mountain Film.

Bron: Herrie Film & TV/BM

Bericht delen