Article header image

NOS zoekt weerman of -vrouw

Voor het eerst in de geschiedenis van het NOS Journaal kan elke meteoroloog een screentest doen. Gerrit Hiemstra, Willemijn Hoebert en Marco Verhoef zoeken een nieuwe collega omdat Erwin Kroll gestopt is met dit werk. Op de site van de NOS is een video-oproep verschenen, waaruit blijkt dat de screentest plaatsvindt in Wageningen op 9 november.

De 62-jarige Kroll presenteerde de weersverwachting sinds 1986. In 1991 werd hij op een congres in Parijs uitgeroepen tot ‘meest communicatieve weerman ter wereld’. Ook is hij verschillende keren gekozen tot populairste weerman van Nederland. Zijn plotselinge verdwijnen van de buis eind 2011 leidde tot veel vragen bij kijkers die zich afvroegen waar Kroll was gebleven. Ook veel media besteedden er aandacht aan.

Kroll zegt dat hij goed heeft nagedacht over de beslissing om te stoppen: “Ik heb nu 40 jaar gewerkt, waarvan ruim 26 voor de televisie. Ik vind het goed zo. Ik heb mijn werk, het vertellen over het weer, altijd heerlijk gevonden. Maar het bracht ook met zich mee dat ik een bekende Nederlander werd. Het op straat herkend worden, is iets waar ik eigenlijk nooit aan heb kunnen wennen.”

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen