dinsdag 16 januari 2018

NOS Studio Sportzomer ook in 2013

De NOS zal ook in 2013 de NOS Studio Sportzomer uitzenden. Maarten Nooter, hoofdredacteur van NOS Studio Sport: “Studio Sportzomer is en blijft een sterk programma. We hebben deze zomer in drie maanden tijd 70 uitzendingen achter elkaar gemaakt. Gemiddeld keken en kijken iedere avond 1,1 miljoen mensen.”

“Tijdens het EK hebben we een inhoudelijk prima programma gemaakt, maar hadden we het na de uitschakeling van Oranje soms moeilijk. Tijdens de Tour en nu de Olympische Spelen loopt het als een trein. Inhoudelijk en qua kijkersaantallen. Logisch dus dat we door willen. Alleen moesten we samen met de NPO de financiering nog rondmaken en dat is nu gelukt. Eerder dan ooit en dat zien wij als een compliment voor wat we op Nederland 1 doen en gedaan hebben.”

Welke rol voor Mart Smeets is weggelegd in de nieuwe Studio Sportzomer-reeks, is nog onderwerp van gesprek. Nooter hierover: “Smeets heeft een geweldige serie achter de rug. En we hadden al afgesproken dat hij ook na de Olympische Spelen in Londen als ‘superfreelancer’ voor ons blijft werken, dus is het ook logisch dat we hem gaan terugzien in de Tour van 2013. In welke rol precies, bespreken we later. Vaststaat dat er volgend jaar een nieuwe serie Avondetappes komt.”

Vanaf maandag 4 juni zaten er iedere avond gemiddeld meer dan een miljoen mensen rond de klok van elf voor de buis. NOS Studio Sportzomer is sinds 2003 de traditionele afsluiting van een NOS-dag tijdens de grote sportevenementen in de zomer, het EK en WK voetbal, de Tour de France en de Zomerspelen.

Bron: NOS

Bericht delen