Woensdag 17 januari 2018

NOS start met Zandvoort Cup

In het NOS-programma Eredivisie op Vrijdag komt een nieuwe uitdaging: de Zandvoort Cup. Dit seizoen wordt duidelijk wie zich met recht de snelste coureur van de Eredivisie mag noemen.

Wat gebeurt er als je (oud-)voetballers en trainers in een racewagen zet? Bekende gezichten uit de eredivisie wagen zich in een raceauto op het Circuit Zandvoort. Na een testronde met autocoureur Jan Lammers racen de ‘voetbalcoureurs’ een individuele ronde met het doel de beste tijd van de eredivisie neer te zetten. De snelste van de eredivisie wint de Zandvoort Cup.

Scheidsrechter Bas Nijhuis zet vrijdagavond als eerste een tijd neer in de Zandvoort Cup. Nijhuis gaat er vol in. “Sorry KNVB, even geen regels vandaag”, zei de arbiter bij het begin van zijn race. De andere deelnemers die de komende weken aan bod komen zijn onder anderen AZ-trainer John van den Brom, oud-international en analist Pierre van Hooijdonk, trainer Gertjan Verbeek en de onlangs gestopte voetballer Mark-Jan Fledderus.
 
Het nieuwe race-item vormt iedere vrijdag een korte pitstop in het programma. Maar centraal staan zoals altijd de uitgebreide samenvatting van de eredivisiewedstrijd en de vooruitblik op het voetbalweekend. 

Bron: NOS/BM

Bericht delen