Article header image

Sport app NOS op Samsung-televisies

Komende zomer komt op tv-toestellen van Samsung een Sport app van de NOS te staan waarmee wedstrijden van de Olympische Spelen en andere sportwedstrijden te zien zijn. Waarschijnlijk zal de app ook door andere merken worden aangeboden, daar Samsung de NOS app niet exclusief kan claimen.

Volgens Samsung is er grote belangstelling voor de 360 apps die het bedrijf via zijn tv-schermen aanbiedt. In 2011 werd de  het scherm wat de applicaties aanbiedt (Smart Hub) 6,7 miljoen keer geraadpleegd en zijn er zeker 100.000 films opgevraagd.

De nieuwe NOS app komt onder meer te staan op het nieuwe vlaggenschip van Samsung, de UE55ES8000 LED HD TV, die met de stem kan worden gestuurd, maar ook handgebaren en gezichten herkent. Met handgebaren kan men een cursor in de browser bewegen. Gezichtsherkenning is er voor persoonlijke opslag van Smart Hub en app-instellingen en voor automatisch inloggen. De nieuwe televisie is vanaf april verkrijgbaar. Samsung verwacht extra omzet nu de sportzomer voor de deur staat.

Bron: Emerce

Bericht delen