Dinsdag 16 januari 2018

VS-correspondent Ron Linker naar Parijs

NOS-correspondent Ron Linker verruilt Washington voor Parijs in de zomer van 2011. Hij wordt de nieuwe multimediale correspondent voor de NOS in Frankrijk en volgt daarmee Saskia Dekkers en Roger Strijland op.

Linker versloeg de afgelopen zes jaar in Noord-Amerika onder meer twee presidentsverkiezingen (Bush 2004, Obama 2008), de nasleep van orkaan Katrina, de Olympische Winterspelen in Vancouver (2010) en de aardbeving in Haïti (2010). Voor zijn correspondentschap werkte hij bijna tien jaar op de NOS-redactie in Hilversum. Hij presenteerde een aantal jaren het Radio 1 Journaal in het weekend en als redacteur/verslaggever reisde hij verschillende malen naar onder meer het Midden-Oosten en de Verenigde Staten.

Tot het aantreden van Linker verzorgen Wereldomroep-correspondent Frank Renout en verslaggevers uit Hilversum het Franse nieuws. Saskia Dekkers stapte deze zomer over naar de actualiteitenrubriek Nieuwsuur. Roger Strijland verruilde het Franse correspondentschap recent voor een baan als communicatieadviseur bij het Nederlands Bureau voor Toerisme in Parijs.

Wie Linker als radio-correspondent in de VS opvolgt, naast tv-correspondent Eelco Bosch van Rosenthal, is nog niet bekend.

Bron: NOS/Broadcast Magazine

Bericht delen