Article header image

Ferry Maat stopt met Maat in de Middag

Na zeven jaren van het programma Maat in de Middag bij Radio Veronica heeft Ferry Maat besloten zijn contract niet te verlengen. Maat begon in 1971 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal en werkte daarna bij onder meer TROS, Radio 3, Radio 10, Radio 538 en Radio 2.

Maat wordt algemeen beschouwd als een vakman die over een unieke stijl beschikt. Hij maakt snelle radio met zeer muzikale overgangen, die hij vanwege zijn absolute gehoor naadloos maakt. Door zijn kenmerkende radiostem is hij ook een echte personality. Op 1 oktober maakt Maat zijn laatste Maat in de Middag voor Veronica. Binnenkort wordt bekend welke deejay dit timeslot daarna voor z’n rekening neemt.

Ferry Maat: “Het waren zeven mooie jaren bij Radio Veronica, maar nu ze steeds meer gaan opschuiven met het format richting de 2000’s is het een goed moment voor mij om wat nieuws te gaan doen. Dan moet je het toch overlaten aan een jongere generatie dj’s vind ik. Maar ik sta open om bij een andere omroep weer programma’s te gaan maken die bij mij passen, dat is mijn grote liefde en daar liggen mijn ‘roots’. Volgend jaar zit ik veertig jaar bij de radio en het zal mij benieuwen bij welk station ik dat ga vieren. Daarnaast ben ik bij Radio Veronica enorm geïnteresseerd geraakt in de ontwikkeling van de moderne media, daar wil ik absoluut bij betrokken blijven. Mijn agenda is nu even lekker leeg, maar het verleden heeft aangetoond dat er altijd weer iets nieuws op mijn pad komt”.

Uunco Cerfontaine, programmadirecteur Radio Veronica: “Ik vind het jammer dat Ferry heeft besloten te stoppen met ‘Maat in de Middag’, maar ik respecteer zijn beslissing. Hij zal altijd een legendarische deejay blijven die de sound van een hele generatie deejays heeft beïnvloed. Ik wens hem een hele fijne tijd in goede gezondheid toe.”

Bron: Radio Veronica

Bericht delen