NOS Journaalteam Den Haag weer compleet
donderdag 12 mei 2022

NOS Journaalteam Den Haag weer compleet

De NOS heeft drie nieuwe televisieverslaggevers benoemd bij de Haagse redactie van het NOS Journaal. Emma Jackson, Nouschka van der Meijden en Jorn Jonker vullen de plaatsen op die ontstonden na het vertrek van Ron Fresen, Ireen Oostveen (naar eindredactie NOS Jeugdjournaal) en Ardy Stemerding (wordt correspondent Brussel). Jackson en Van der Meijden beginnen op 1 juli in hun nieuwe functie. Jonker is deze week al begonnen.

Emma Jackson (39) werkt al ruim elf jaar voor de NOS: ze begon op de Binnenlandredactie om die enkele jaren later te verruilen voor de redactie Economie. Inmiddels is ze daarvan al bijna vijf jaar chef. Kortgeleden sprong ze bij op de Haagse redactie als radioverslaggever en dat beviel wederzijds goed. Jackson deed de master Journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen en was voor haar NOS-carrière onder andere werkzaam bij de Amsterdamse stadszender AT5 en voor Radio 1-programma’s van de AVRO.

Nouschka van der Meijden (32) kwam dit jaar in dienst bij de NOS, als politiek redacteur. Ervaring in Den Haag bouwde ze de afgelopen vier jaar op bij de politieke redacties van achtereenvolgens de talkshows Pauw/Jinek (BNNVARA) en Jinek/Beau (RTL 4). Daarvoor werkte ze onder meer bij Editie NL (RTL 4) en Het Parool. Aan de Erasmus Universiteit Rotterdam volgde ze de Postacademische Dagbladopleiding Journalistiek.

Jorn Jonker (34) komt over van het Haagse team van Nieuwsuur (NOS/NTR), waar hij 2,5 jaar verslaggever was. Hij werd genomineerd voor de Sonja Barend Award vanwege zijn korte vraaggesprek met premier Mark Rutte over de ophef rond de ‘functie elders’ van Pieter Omtzigt. Jonker begon zijn journalistieke carrière in 2011 bij Sp!ts. Twee jaar later werd hij parlementair verslaggever voor De Telegraaf. Hij loopt dus al ruim negen jaar rond op het Binnenhof.

Dominique van der Heyde, chef van de politieke redactie van de NOS, heeft het Journaalteam weer compleet: “Het wordt een mooie nieuwe start: met ‘a star is Jorn’ Jonker, die zijn kwaliteiten bij Nieuwsuur meer dan bewezen heeft. Met Nouschka’s scherpe blik op samenleving en politiek; zij legt met haar interviews de politici nu al het vuur na aan schenen. En Emma is een journalistiek zwaargewicht; ze ruilt het chefschap van de Economieredactie in, om weer zelf verhalen te gaan opsporen en maken. Ik verheug me op haar komst naar Den Haag.”

Bron: NOS/BM

Bericht delen