Article header image

NOS Journaals met bijdragen regionale omroep

De NOS Journaals worden vanaf 15 februari uitgebreid met bijdragen van de regionale omroepen. Iedere werkdag om 12.00 en 15.00 uur zijn de speciale uitzendingen te zien bij de NOS en de regionale omroepen. Dat blijkt uit een interne mailwisseling van één van de regionale omroepen, die in bezit is van het AD.

Het format van de langere nieuwsuitzendingen, die een kwartier gaan duren, wordt vergelijkbaar met de uitzendingen van 13.00 uur, waarin ook een mini-sportjournaal zit. Na het reguliere nieuws wordt er ongeveer 5 minuten ingeruimd voor het regionieuws. Dat deel krijgt, net als het sportjournaal, een eigen presentator.

Kijkers krijgen niet alleen nieuws uit hun regio te zien, maar kunnen reportages van alle regionale omroepen voorgeschoteld krijgen. Ook wordt er soms live met een verslaggever in de regio gesproken.

In oktober werd al bekend dat de NOS met stichting ROOS, het samenwerkingsverband van 13 regionale publieke omroepen, de speciale nieuwsuitzendingen aan het opzetten was. Jack de Vries, voorzitter van stichting ROOS, is blij met de uitzendingen.

Bron: AD/Broadcast Magazine

Bericht delen