NOS Journaal Regio vandaag van start
maandag 4 januari 2021

NOS Journaal Regio vandaag van start

De regionale omroepen maken vanaf vandaag samen een extra NOS Journaal Regio dat wordt uitgezonden om 18.15 uur op NPO 2. Het nieuwe NOS Journaal Regio wordt afwisselend gepresenteerd door Rob van Dijk van RTV Utrecht en Nejifi Ramirez van AT5/NH/NOS.

Vaste invallers zijn Cindy de Koning van Omroep Gelderland/Omroep Brabant en Daniel Godinho Veiga van RTV Oost.

Rob van Dijk legt uit waarom hij de nieuwe samenwerking tussen landelijke en regionale omroepen een goed idee vindt. “De NOS en de regionale omroepen werken eigenlijk al een aantal jaren samen en dat wordt steeds meer”, vertelt de presentator enthousiast. “Dat ga je ook beter zien op televisie, want nu krijgen we zeven minuten nieuws van de regionale omroepen en dat zit dan rechtstreeks na het 18.00 uur NOS Journaal op NPO 2.”

“Het kan zomaar zijn dat je daarin een verslaggever van RTV Utrecht iets ziet vertellen over een belangrijk onderwerp uit de provincie Utrecht, dat ook belangrijk genoeg is om aan de rest van Nederland te laten zien.” De blokken met regionaal nieuws in het NOS Journaal van 12.00 en 15.00 uur ’s middags blijven ook gewoon bestaan.

Bron: RTV Utrecht/BM

Bericht delen