NOS Journaal stopt met zomercolumns
Woensdag 17 januari 2018

NOS Journaal stopt met zomercolumns

De correspondenten van het NOS Journaal hoeven deze zomer niet langer op zoek naar luchtige onderwerpen, want de NOS is gestopt met de jaarlijkse zomercolumns in de ochtenduitzendingen.

De NOS Zomercolumns waren luchtige items die de omroep uitzond in de ochtendjournaals, om die ook in komkommertijd gevuld te krijgen. De video’s werden gemaakt door de correspondenten van de NOS, die de gelegenheid aangrepen om eens onderwerpen aan te snijden die niet te maken hadden met financiële crises of politieke schandalen waar de journaals normaal gesproken van aan elkaar hangen.

Dat leverde reportages op over vervaagde zebrapaden in Rome, een cursus haarvlechten of het gebrek aan verkeersregels in Libanon.

“We hebben het vele jaren gedaan en het hoort zeker bij de zomer, maar we hadden het gevoel dat de cirkel een beetje rond was”, zei hoofdredacteur Marcel Gelauff zondag in het mediaprogramma De Perstribune op NPO Radio 1.

“De gedachte achter de zomercolumns was dat dat correspondenten iets zouden laten zien van landen of gebeurtenissen waar ze anders niet aan toe komen. Op een gegeven moment zijn die onderwerpen een beetje op, althans dat gevoel hadden de makers zo nu en dan.”

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen