dinsdag 16 januari 2018

NOS eert Coen Moulijn met extra uitzending

Ter nagedachtenis aan voetbalgrootheid Coen Moulijn, die afgelopen dinsdag op 73-jarige leeftijd overleed, herhaalt de NOS zaterdag een aflevering uit een serie van Sport In Beeld uit 1999. In deze uitzending, getiteld Dit was de Eerste blikken oud-voetballers Rinus Israel, Ove Kindvall en Coen Moulijn terug op een bijzondere gebeurtenis in 1970: de eerste keer dat een Nederlandse voetbalclub de Europa Cup 1 won.

Die eer kwam toe aan ‘hun club’ Feyenoord, waarvoor het drietal van grote betekenis is geweest. Tijdens de finale, die op 6 mei 1970 plaatsvond in het San Siro stadion in Milaan, kwam Feyenoord uit tegen het Schotse Celtic dat in de 117e minuut met 2-1 door de Rotterdamse club werd verslagen. De beslissende treffer werd gemaakt door een samenspel tussen aanvoerder Rinus Israel en Ove Kindvall, waarbij eerstgenoemde een voorzet gaf die Kindvall kunstig kapitaliseerde tot de winnende goal. Ook Moulijn, die in totaal zeventien jaar voor Feyenoord zou spelen (1955-1972) maakte deel uit van de selectie die de wereldbeker won.

Voorafgaand de uitzending toont de NOS beelden van de herdenkingsbijeenkomst voor Coen Moulijn die zaterdag plaatsvindt in het Maasgebouw bij de Kuip in Rotterdam. De uitzending begint zaterdag om ongeveer 15.55 uur. Starttijd uitzending kan iets afwijken in verband met verloop EK Allround schaatsen.

Bron: NOS/Broadcast Magazine

Bericht delen