NOS-commentator Herbert Dijkstra slaat Tour de France over door rugklachten
vrijdag 21 augustus 2020

NOS-commentator Herbert Dijkstra slaat Tour de France over door rugklachten

De 107e editie van de Tour de France is er een waarvan kan worden aangenomen dat deze een apart hoofdstuk in de wielergeschiedenisboeken gaat krijgen. Voor het eerst in de historie van de Tour wordt deze niet in juli, maar vanaf 29 augustus verreden.

Bovendien is de Tour nu de eerste grote ronde van het wielerseizoen. Een editie die zowel sportief als journalistiek gezien zeer relevant is. Ook dit jaar doet de NOS rechtstreeks en via alle platforms verslag van het grootste wielerevenement ter wereld.

Herbert Dijkstra geeft dit jaar geen commentaar namens de NOS bij de Tour de France. De 54-jarige sportverslaggever moet de grootste wielerwedstrijd van het jaar voor het eerst sinds 1994 overslaan vanwege chronische rugklachten, meldt de NOS in een gepubliceerd persdossier. Joris van den Berg vervangt Dijkstra als commentator. Oud-renners Maarten Ducrot en Stef Clement zullen hem bijstaan als co-commentator.

Dijkstra vormde met Ducrot het vaste duo bij de NOS tijdens de Tour de France. Vorig jaar gaf de oud-schaatser, die vooral bekendheid geniet door zijn verhalen over de kastelen in de omgeving van de koers, commentaar bij zijn 26e Ronde van Frankrijk. Sinds 2004 is Ducrot betrokken bij de uitzendingen rondom de Tour.

De NOS zendt ook dit jaar alle etappes in de Tour rechtstreeks uit. Bij tien etappes, waaronder de openingsetappe in Nice, schakelt de NOS al vanaf de start in. De start van de Tour de France is op zaterdag 29 augustus. Kopmannen Tom Dumoulin en Primoz Roglic van de Nederlandse wielerploeg Jumbo-Visma worden tot de kanshebbers op de eindzege gerekend.

Bron: NOS/BM

Bericht delen