Article header image

NOS claimt gesprek minister-president

Het wekelijkse gesprek met de minister-president op tv is vanaf september uitsluitend het domein van de NOS. Pieter Jan Hagens (AVRO), Tijs van den Brink (EO) en Sven Kockelman (KRO) moeten hun plek afstaan aan medewerkers van de NOS. Nu presenteren zij het interview met de premier nog beurtelings met Dominique van der Heyde, Pim van Galen en Ferry Mingelen van de NOS. Dit meldt De Telegraaf.

Hagens: “Ik vind het jammer, het is een klus die de moeite waard is. Ik heb een brief gehad van vertrekkend hoofdredacteur Hans Laroes. Daarin staat dat ik het erg goed doe, maar dat het na de zomer niet meer hoeft. Meer zeg ik er niet over, volgens mij worden achter de schermen nog gesprekken gevoerd over deze beslissing en ik wil niemand in de wielen rijden.”

Een woordvoerder van de NOS laat weten dat dit een gevolg is van het besluit dat de scheiding tussen taakomroepen (NTR en NOS) en ledenomroepen duidelijker moet worden. “Nieuwsuur is daar ook een voorbeeld van. Zo zat de VARA nog in NOVA, maar Nieuwsuur wordt gemaakt door NTR en NOS. Nu is het gesprek met de minister-president nog onderdeel van EenVandaag, onder verantwoordelijkheid van de NOS, straks wordt het een los programma. Dat heeft niets te maken met de journalistieke kwaliteiten van de collega’s van de andere omroepen”, zo benadrukt hij.

Bron: De Telegraaf

 

Bericht delen