dinsdag 16 januari 2018

NOS brengt avondvullend WK-programma

NOS Sport doet van donderdag 12 juni tot en met zondag 13 juli van de eerste (São Paulo) tot en met de laatste (Rio de Janeiro) minuut via alle denkbare platformen live verslag van het WK voetbal in Brazilië. De 64 rechtstreekse wedstrijden zijn met bijna honderd uur het hart van de NOS-programmering.

Maarten Nooter, hoofdredacteur NOS Sport: “De NOS verslaat als enige omroep in Nederland het héle WK. Alle 64 wedstrijden plus alles daar omheen. En niet alleen op televisie, maar ook op radio, teletekst en natuurlijk online, mobiel en via de apps.”

Nieuw is het avondvullende programma Studio Brasil, dat iedere WK-dag vanaf half zes tot middernacht is te zien. Dione de Graaff, Gert van ’t Hof en Jeroen Stomphorst tekenen voor de presentatie van het vroege én late deel van Studio Brasil. Henry Schut en Hugo Borst, het succesvolle duo van het WK Journaal van 2010, doen dit op prime time. Voor Borst betekent dit bovendien zijn rentree op televisie nadat hij eind 2010 stopte met zijn televisiewerk.

Nooter: “Studio Brasil is in feite een ouderwets avondje voetbal kijken. Eén programma, maar met verschillende onderdelen en presentatoren. Rondom de vroege en de late wedstrijd focussen we vooral op het duel dat op dat moment wordt gespeeld. Met Dione, Jeroen of Gert, plus, bij de vroege wedstrijd, een analist. Daar tussenin zijn Henry en Hugo de gastheren. Henry en Hugo hebben bij het WK Journaal in 2010 aangetoond een goed stel te zijn. In hun ‘huiskamer’ in Hilversum gaan zij er met een aantal prominente gasten van binnen en buiten de voetbalwereld eens goed voor zitten. Samen voetbal kijken, maar ook uitgebreid de eerste, tweede én de spreekwoordelijke derde helft bespreken.”

Het vertrouwde WK Journaal is dit keer ingebed in Studio Brasil. Rond de klok van acht uur praat Oranje-watcher Tom Egbers televisiekijkend Nederland live vanuit Brazilië bij over de actuele gebeurtenissen van het WK. Met onder meer De dag van Oranje, interviews met spelers en bondscoaches en reportages van de NOS-verslaggevers ter plekke. Verder worden Oranje’s opponenten – Spanje, Australië en Chili – op de voet gevolgd. Ook de WK Top 5, een klassement van voetbalfragmenten, samengesteld door bekende Nederlanders keert terug.

Bron: NOS

Bericht delen