Woensdag 17 januari 2018

Nominaties sportprijzen in Studio Sport

Wie wordt de Sportman, Sportvrouw en Sportploeg van het jaar? Welke coach, paralympiër of talent wordt dit jaar in het zonnetje gezet? En welke oud-sporter ontvangt de Fanny Blankers Koen-Carrièreprijs? De genomineerden worden zondag bekendgemaakt in de uitzending van NOS Studio Sport.

 

Kanshebbers zijn onder anderen Sven Kramer die voor de achtste keer wereldkampioen allround werd, Wout Poels zegevierde in Luik-Bastenaken-Luik en Tom Dumoulin won etappes in de Giro en de Tour. Dorian van Rijsselberghe werd voor de tweede keer op rij olympisch surfkampioen en Ferry Weertman greep in Rio op magistrale wijze goud op de 10 kilometer open water. En wat te denken van Max Verstappen, die de Formule 1-wereld volledig op z’n kop zette?

Bij de vrouwen was het een topjaar voor atlete Dafne Schippers, maar ook wielrenster Anna van der Breggen deed van zich spreken, net als turnster Sanne Wevers. En bij de sportploegen waren er onder andere successen voor de turners en turnsters, de handbalsters, de hockeysters en de volleybalsters.

De uiteindelijke winnaars worden bekendgemaakt op het feestelijke NOS/NOC*NSF Sportgala op woensdag 21 december, in de RAI in Amsterdam.

Bron: NOS/Broadcast Magazine

 

Bericht delen