Woensdag 17 januari 2018

Nominaties NL Awards 2015 bekend

De nominaties voor de jaarlijkse NL Awards 2015 zijn bekend. De prijzen voor de beste producties van de regionale omroepen worden op 16 maart uitgereikt tijdens de ROOS Dagen in Ermelo. In zeven categorieën dingen twintig producties mee naar de prijzen. Klik hier voor het complete overzicht.

 

Kees Toering, voormalig zendermanager van Radio 2 en Radio 5, is voor het tweede en laatste jaar juryvoorzitter. “Ik vond het leerzaam en inspirerend. Je zit met een goede groep samen waarin iedereen een eigen expertise heeft en dat werkt heel goed. Daar leer ik ook weer van, ik denk dat dat voor de andere juryleden ook geldt. De vergaderingen verliepen uitermate prettig. Natuurlijk hadden we discussies over waarom inzendingen wel of niet genomineerd moesten worden, maar uiteindelijk zijn alle beslissingen in goed overleg gekozen en staan we er als hele jury voor de volle honderd procent achter.”

Toering noemt de genomineerde inzendingen van de NL Awards de ‘visitekaartjes’ van de regionale omroepen. “Zeker in deze onzekere tijd is het belangrijk om te laten zien wat er gemaakt wordt bij de omroepen. Laat maar zien wat je in huis hebt, laat maar zien waar de expertise zit en wat je kunt. Ik vind dat de omroepen daar ook dit jaar weer in geslaagd zijn.”

Als juryvoorzitter bekijkt en luistert Toering alle inzendingen. Dit keer waren dat er negentig. “Een intensieve, maar leuke klus. Ik vind dat ik als voorzitter alles moet zien en horen. Dat heb ik nodig om het overzicht te houden over het geheel, de andere juryleden houden zich bij hun categorie. Het was een overwegend goed tot hoog niveau, het zijn niet voor niets de beste producties die de omroepen insturen. Natuurlijk zit er dan verschil tussen de goede, de hele goede en de wat mindere inzendingen. Onze taak was om dat zo goed mogelijk te filteren.”

Wat Toering opvalt is dat er slechts één radiocategorie is, van de zeven categorieën in totaal. Dat gaat de voorzitter toch wel aan het hart. “Je komt radio niet tegen in de andere categorieën en dat vind ik wel wat magertjes. Zeker als je bedenkt dat er bij de omroepen toch veel meer radio wordt gemaakt dan tv. Ik ga daar in het juryrapport ook nog even op in, want als radioman hecht ik er toch waarde aan om dat even aan te stippen. We hebben vooral beeld beoordeeld, het is veel tv en online en innovatieve producties en radio blijft daarbij achter.”

Bron: ROOS/Broadcast Magazine

Bericht delen