Article header image

Nominaties Nipkowschijf op 7 mei bekend

Het bestuur van de Stichting Nipkow heeft in 2013 besloten voortaan een nieuwe procedure te hanteren. In het kort: de jury nomineert per prijs drie kanshebbers. Op woensdagmiddag 7 mei 2014 komt de jury bijeen in de Nipkowzaal in het NPO-gebouw in Hilversum.

De mediajournalisten bepalen dan de nominaties voor de Zilveren Reissmicrofoon (radio) en de Zilveren Nipkowschijf (televisie). Tevens wordt vastgesteld of er dit jaar eervolle vermeldingen en/of ereprijzen voor een compleet oeuvre toegekend worden. De jury maakt de resultaten bekend op 7 mei in De Wereld Draait Door op Nederland 1, vanaf 19.00 uur.

De uitreiking van de Zilveren Nipkowschijf en de Zilveren Reissmicrofoon vindt vervolgens plaats op woensdagmiddag 4 juni in De Vorstin in Hilversum. Enkele uren vóór deze uitreiking zal de jury in een extra zitting bepalen wie van de genomineerden wordt gelauwerd. Iedereen is van harte welkom om de prijsuitreiking bij te wonen.

De jury bestaat in 2014 uit Hans Beerekamp (NRC Handelsblad), Jean-Pierre Geelen (de Volkskrant), Sjak Jansen (freelance), Angela de Jong (AD), Vincent Smits (Het Parool), Erik Klap (Broadcast Magazine), Walter van der Kooi (de Groene), Willem Pekelder (Trouw), Roeland van Zeijst (Broadcast Magazine), Ron Vergouwen (Radio 1) en Henk van Gelder (freelance).

Bron: Nipkowschijf.nl/Broadcast Magazine

Bericht delen