Dinsdag 16 januari 2018

Nominaties Nipkowschijf bekend

De documentaireserie Het nieuwe Rijksmuseum (NTR) en de dramaseries Volgens Robert (VARA) en Moeder, ik wil bij de revue (Omroep Max) zijn genomineerd voor de Zilveren Nipkowschijf 2013, de persprijs voor het beste televisieprogramma.

De winnaar wordt bekendgemaakt op woensdag 5 juni in De Vorstin in Hilversum.

De jury van de Stichting Nipkow heeft eervolle vermeldingen toegekend aan de op 4 mei uitgezonden documentaire De Baby (Joodse Omroep) en de jeugdserie Welkom in de Gouden Eeuw (NTR).

Het beste radioprogramma wordt bekroond met de Zilveren Reissmicrofoon. Daarvoor zijn genomineerd de programma’s Plots en Bureau Buitenland (allebei VPRO) en diskjockey Edwin Evers (538).

Bij de radioprogramma’s gaat een eervolle vermelding naar Jaap Boots van het Radio 6-programma JaBo Gumbo Show (VPRO).

De jury bestaat in 2013 uit Hans Beerekamp (NRC Handelsblad), Jean-Pierre Geelen (de Volkskrant), Sjak Jansen (freelance), Frederique de Jong (freelance), Christjan Knijff (Het Parool), Walter van der Kooi (de Groene), Willem Pekelder (Trouw), Roeland van Zeijst (Broadcast Magazine), Ron Vergouwen (Radio 1) en Henk van Gelder (freelance).

De uitreiking van de Zilveren Nipkowschijf en de Zilveren Reissmicrofoon vindt plaats op woensdagmiddag 5 juni in De Vorstin in Hilversum. Enkele uren vóór deze uitreiking zal bovengenoemde jury in een extra zitting bepalen wie van de genomineerden zal worden gelauwerd.

Bron: Broadcast Magazine

De juryleden lichten deze keuze toe in DWDD

Bericht delen