Dinsdag 16 januari 2018

Nominaties Gouden Loeki en Loden Leeuw

Het Nederlands publiek kan de komende dagen vijf finalisten kiezen voor de Ster Gouden Loeki 2012. Het afgelopen jaar is er iedere maand gestemd, met als resultaat een lijst van 36 genomineerden. Het is nu wederom aan het publiek om via stergoudenloeki.nl of de Ster Extra app te bepalen welke tv-commercials doorgaan naar de finale.

De internetstemming sluit op donderdag 13 december om 9.00 uur, later die dag maakt Ster de 5 finalisten bekend. Vanaf 20.00 uur kan het publiek dan via telefoon en sms stemmen op één van die finalisten. Stemmen via internet is dan niet meer mogelijk. De eindstrijd vindt plaats op woensdag 19 december, om 20.30 uur op Nederland 1. Ruben Nicolai presenteert de liveshow waarin bekend wordt gemaakt welke commmercial de meeste stemmen kreeg en de Ster Gouden Loeki 2012 wint.

Ook de Loden Leeuw opent de stembussen. Maandagavond maakte het TROS-consumentenprogramma RADAR de vijf genomineerde reclames en de vijf genomineerde bekende Nederlanders bekend, die worden ‘beloond’ met de Loden Leeuw voor de meest irritante reclame. De uitreiking is op maandag 17 december. Tot die tijd kan het publiek stemmen via site van de Loden Leeuw en via Facebook.

Tot de voormalige winnaars behoren Zalando (nu voor het tweede jaar op rij genomineerd), Postal Gold, Hi en Specsavers (eveneens opnieuw kanshebber). Reclamemakende BN’ers die in voorgaande jaren het loden beeldje op hun schoorsteenmantel mochten zetten, zijn onder anderen Johan Derksen, Frans Bauer, Joop Braakhekke en Louis van Gaal.

Bron: Ster/TROS

Bericht delen