Nominaties CFAP vakprijs voor film- en televisieproducenten bekend
vrijdag 2 oktober 2020

Nominaties CFAP vakprijs voor film- en televisieproducenten bekend

Jos de Putter, Koji Nelissen en Derk-Jan Warrink en Jeroen Koopman zijn genomineerd voor de CFAP Prijs. Dat is bekend gemaakt tijdens de slotavond van de Holland Film Meeting op het Nederlands Film Festival.

Jos de Putter, producent van Dieptescherpte, is genomineerd met DeepFocus Webdocs en 2Doc Kort. Koji Nelissen en Derk-Jan Warrink van Keplerfilm sleepten hun nominatie binnen met onder meer Kepler Residency en Jeroen Koopman van NewBe is genomineerd met onder andere de MISFIT trilogy en Meskina. Op vrijdag 9 oktober wordt de winnaar van de prijs, ter waarde van 20.000 euro, bekend gemaakt.

De jury, bestaande uit Paul de Man, Willem Zijlstra en Jacqueline Gerritsma, voorzitters van respectievelijk CFAP, NCP (Nederlandse Content Producenten) en NAPA (Nederlandse Audiovisuele Producenten Alliantie), nomineerden deze producenten uit de ruim vijftig voordrachten door vakgenoten en collega’s uit de film- en mediasector.

Juryvoorzitter Paul de Man: “Dit is een erg mooi resultaat voor de eerste editie van de CFAP Prijs. Het laat zien dat men elkaar iets gunt in de sector; de motivaties in de voordrachten lopen over van respect voor elkaars werk. De variëteit was bovendien erg groot: kandidaten werken voor televisie, met speelfilm, animatie, documentaire en talentontwikkeling.”

Speciale juryprijs voor Kees Rijninks
Producent Kees Rijninks wordt bekroond met de Speciale Juryprijs ter waarde van 5.000 euro. De jury van de CFAP Prijs heeft besloten deze speciale prijs toe te kennen aan Rijninks als eerbetuiging voor zijn oeuvre en werk als producent.

Uit het juryrapport: “We willen met de speciale juryprijs gehoor geven aan de voordrachten voor Kees Rijninks die we willen eren voor de wijze waarop hij makers inspireert en een uitzonderlijke bijdrage heeft geleverd aan onder meer de digitale distributie van documentaires.”

Bekendmaking winnaar en uitreiking prijzen
De uitreiking van de CFAP Prijs vindt plaats op 9 oktober om 16.00 uur in Rosarium Amstelpark. De winnaar en Kees Rijninks ontvangen hun prijs uit handen van presentator Hadassah de Boer.

Bron: CFAP/BM

Bericht delen