Nog drie NPO-presentatoren met topsalaris
dinsdag 12 maart 2019

Nog drie NPO-presentatoren met topsalaris

Bij de publieke omroepen lopen nog drie presentatoren rond die op basis van oude rechten meer verdienen dan het salaris van de minister-president, 194.000 euro. Dit zei minister Arie Slob van Media dinsdag in de Tweede Kamer, waar hij vragen kreeg over het salaris van Matthijs van Nieuwkerk.

Slob heeft navraag gedaan bij BNNVARA over de berichtgeving van De Telegraaf van afgelopen weekend, waaruit zou blijken dat de presentator van De Wereld Draait Door meer gaat verdienen als hij binnenkort College Tour voor BNNVARA en de NTR gaat presenteren via de productiemaatschappij MediaLane. Volgens Slob blijkt uit navraag bij BNNVARA dat deze suggestie niet juist is.

Slob zei dinsdag in de Tweede Kamer aanvankelijk dat er in 2017 nog vijf presentatoren waren die in Hilversum meer dan de norm verdienen, maar volgens de woordvoerder van de NPO waren het er aan het einde van dat jaar nog drie. De minister zei te hopen dat van het aantal van de veelverdieners bij de publieke omroep uiteindelijk nul overblijven, op niet al te lange termijn. “Er is sprake van een sterfhuisconstructie. Die wereld draait dus niet door, die gaat stilstaan”, aldus Slob. De minister stak zijn ergernis over hoge salarissen bij de publieke omroep in tijden van bezuinigingen niet onder stoelen of banken. “Ik vind dat niet goed. Daar moeten we vanaf. Ik ben er klaar mee voor dit soort vragen naar de Kamer te gaan. Gelukkig wordt het aantal veelverdieners bij de omroepen steeds kleiner. We moeten in de nieuwe concessieperiode ook voorkomen dat er via andere wegen pogingen worden gedaan meer te verdienen dan is toegestaan.”

SP-Kamerlid Peter Kwint stelde de kwestie aan de orde. Hij riep de presentatoren die bij de publieke omroep meer verdienen dan 194.000 euro op om de overstap te maken naar de commerciële zenders. “Stop De Wereld Graait Door”, zei Kwint.

Bron: RTL Boulevard/BM

Bericht delen