Woensdag 17 januari 2018

No Pictures Please bestaat 5 jaar

Televisieproductiemaatschappij No Pictures Please viert haar 5-jarig bestaan. Het bedrijf van Ewout Genemans is inmiddels onderdeel van FremantleMedia. No Pictures Please begon destijds met de SBS-serie Fans waarin de makers fanatieke fans volgden tot een eventuele ontmoeting met hun grote idolen.

Ewout Genemans over zijn jubileum: “Ik vind het een mooie mijlpaal. Niet alleen in omvang hebben we grote stappen gemaakt, maar heel bewust ook in verbreding van genre en verbetering van kwaliteit, zonder daarbij het unieke van No Pictures Please uit het oog te verliezen. Dit biedt een goede basis om de komende jaren succesvol te kunnen doorgroeien.”

Het bedrijf produceerde afgelopen jaren programma’s voor diverse zenders en omroepen zoals RTL4, RTL5, EO, KRO-NCRV, NTR en 24Kitchen. Het reality-programma Van Hagelslag naar Halal werd begin 2016 genomineerd voor de TV-beelden in de categorie ‘Beste Reality’. In dit programma trok presentator Arie Boomsma met drie bekeerde moslima’s en hun moeders door Jordanië om hun band te herstellen.

Vanaf donderdag 20 oktober is nieuwe programma Buitenspel te zien. In deze voor BNN-VARA gemaakte reeks duiken Sophie Hilbrand en oud-profvoetballer Khalid Boulahrouz in de wereld van drie amateurvoetbalteams die bekend staan om hun misstanden op en om het veld. Ook nieuwe is DREAMschool dat door No Pictures Please wordt gemaakt voor de NTR. Hierin krijgt een groep schoolverlaters een maand lang les van de top van de Nederlandse politiek, entertainment en het bedrijfsleven. Oud bokskampioene Lucia Rijker heeft de rol van ‘hoofdcoach’.

In het nieuwe programma Roadie staat cabaretier Nabil Aoulad Ayad elke aflevering in dienst van een muzikant of band. Hij is de roadie van onder andere Broederliefde en boyband B Brave. Roadie is vanaf donderdag 13 oktober te zien op kanaal 18 van KPN Presenteert en ook on demand beschikbaar.

Bron: FreemantleMedia/Broadcast Magazine

Bericht delen