Dinsdag 16 januari 2018

NLkabel uit kritiek op glasvezelplan Overijssel

Rob van Esch heeft kritiek geuit op de plannen van de provincie Overijssel om een provinciedekkend glasvezelnetwerk aan te leggen. De directeur van NLkabel, de vereniging van Nederlandse Kabelbedrijven, liet dat weten in een uitzending van BNR Nieuwsradio.

Aanleiding voor de kritiek vormt de brief die de provincie Overijssel stuurde naar verschillende telecombedrijven om mee te denken over het glasvezelnetwerk. Van Esch noemde de plannen bij voorbaat niet neutraal: de provincie ziet glasvezel als middel om het doel van een dekkend breedbandnetwerk te realiseren. Volgens de directeur van NLkabel kan de kabel de gewenste snelheden gemakkelijk aan. “Het is geldverspilling”, zegt van Esch in de radiouitzending. Volgens hem probeert KPN (dat een flink aandeel heeft in Reggefiber) zo financiële steun van overheden voor elkaar te krijgen.

Carry Abbenhues, gedeputeerde voor de provincie, liet in diezelfde uitzending weten dat zij inderdaad voor glasvezel kiest. Kabel voldoet volgens haar in 2015 al niet meer aan de behoefte van de consument.

Bron: Glasvezel.nu

Bericht delen