Woensdag 17 januari 2018

NL Film lanceert joint venture Totem Media

Producent NL Film en TV begint een nieuw bedrijf. Totem Media richt zich op het creëren en efficiënt produceren van non-fictie en branded content-formats. De onderneming valt onder dagelijkse leiding van jonge makers Kasper van Beek en Isidoor Roebers, die tevens eigenaar zijn van productiehuis Fonk Film.

Alain de Levita, Kaja Wolffers en Ronald Versteeg van NL Film en TV zullen het duo inhoudelijk en zakelijk ondersteunen. Totem Media wil een brug slaan tussen online en offline media. Wolffers: “Kasper en Isidoor behoren tot de nieuwe lichting makers die moeiteloos meebewegen in de verschuivingen die plaatsvinden in het medialandschap. De veranderende markt vraagt steeds meer om sterk commercieel inzicht in combinatie met verhalenvertellers. Kasper en Isidoor hebben met Fonk Film ruime ervaring en contacten in de reclame industrie en dat combineren we met onze jarenlange ervaring als creatives in de drama- en tv-industrie. De samenwerking is al even gaande, maar we kijken er naar uit om stappen te gaan maken met deze jonge, energieke makers.”

Van Beek (30) en Roebers (25) begonnen al in het tweede jaar van hun opleiding aan de Film & Televisie Academie hun eigen onderneming Fonk Film. Een jaar later werd hun eerste korte speelfilm Sky High geselecteerd voor de Gouden Kalf-competitie. In de afgelopen jaren produceerden ze naast fictie voornamelijk branded content, non-fictie en muziekvideo’s en werkten ze veel samen met VICE. Daarnaast werkten zij in het verleden mee aan producties als Homies, Bureau Raampoort, Brimstone en Rundfunk.

Van Beek en Roebers: “Onze creativiteit en skills krijgen dankzij de ervaring en het netwerk van NL Film de kans om verder te groeien en voor een breed scala aan zenders en platforms onze producties te realiseren. Door het intensieve contact dat wij hebben met NL Film leren wij elke dag bij en hebben de perfecte omgeving om vernieuwende richtingen in te slaan.”

Bron: NL Film en TV/Broadcast Magazine

 

Bericht delen