Nieuwsredacties Talpa gaan naar Hilversum
vrijdag 29 maart 2019

Nieuwsredacties Talpa gaan naar Hilversum

Talpa Network heeft aan haar medewerkers bekendgemaakt dat de nieuwsdienst van het Talpa-kantoor aan het Amsterdamse Rietveldpark naar het Talpa Radio-kantoor aan de Bergweg in Hilversum gaat verhuizen. Ongeveer honderd personeelsleden zullen meeverhuizen.

Dat meldt de website Spreekbuis.nl. Talpa: ‘Er wordt toegewerkt naar een geïntegreerde redactie waarbinnen de huidige redacties (van 6 Inside, Hart van Nederland, Shownieuws) samenwerken op een centrale vloer. Het pand aan de Bergweg in Hilversum, waar nu al Talpa Radio gehuisvest is, heeft ruimten die geschikt gemaakt kunnen worden voor deze centrale redactie. Het voornemen is om de redacties naar Hilversum te verhuizen zodra de ruimten helemaal klaar zijn. Medewerkers en de Ondernemingsraad zijn onlangs over dit voornemen tot verhuizen geïnformeerd. Nog niet duidelijk is op welke termijn de verhuizing plaats gaat vinden.’

Talpa is tevens eigenaar van het ANP en zal naar verluidt een nieuwswebsite en apps gaan lanceren die de concurrentie aangaan met bestaande sites als Nu.nl. Marcel van Lingen, hoofdredacteur en mediadirecteur van het ANP, wordt per 1 april directeur Journalistiek van Talpa Network.

Bron: Spreekbuis/BM

Bericht delen