Nieuws van Omroep Gelderland vanaf 1 april op NPO 2
vrijdag 29 maart 2019

Nieuws van Omroep Gelderland vanaf 1 april op NPO 2

Vanaf 1 april zal in Gelderland na het NOS Journaal van 18.00 uur een vijf minuten durend regiojournaal te zien zijn dat wordt verzorgd door Omroep Gelderland. De proef is een samenwerking tussen onder andere de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) en drie regionale omroepen.

Kijk op de Regio is een nieuwsblok direct na het NOS Journaal van 18.00 uur op NPO 2 en wordt iedere werkdag uitgezonden. Drie maanden lang krijgen inwoners van Friesland, Gelderland en het grootste deel van het Rijnmondgebied in Zuid-Holland een regionaal nieuwsprogramma te zien. Alle andere televisiekijkers krijgen op dat moment een samenvatting van het regionieuws uit het hele land te zien.

Voor Kijk op Gelderland neemt Linda Geerdink de presentatie voor haar rekening. De pilot met de regiovensters zal drie maanden duren. Het gaat in eerste instantie alleen om mensen die tv-kijken via Ziggo, Kabelnoord en CAI Harderwijk.

Linda Geerdink: “Het is natuurlijk fantastisch dat je als regionale omroep de kans krijgt om een groter publiek te bereiken! Bovendien is uit onderzoek gebleken dat de kijker ook behoefte heeft aan meer regionaal nieuws op de landelijke zenders. Nu kunnen we alleen maar hopen dat het goed ontvangen wordt. Aan ons zal het niet liggen. Wij gaan er alles aan doen om er een succes van te maken.”

De proef is een samenwerking tussen NPO, RPO (Regionale Publieke Omroep), Omrop Fryslân, Omroep Gelderland, RTV Rijnmond en genoemde kabelaars. Na afloop van de pilot worden de nieuwsvensters geëvalueerd en wordt de mening van het publiek gevraagd.

Bron: Omroep Gelderland/BM

Bericht delen