Nieuws en Co trapt af met verkiezingsuitzendingen
woensdag 17 januari 2018

Nieuws en Co trapt af met verkiezingsuitzendingen

De NOS trapt de verkiezingsuitzendingen op 24 februari af met het NPO Radio 1 Lijsttrekkersdebat in Nieuws en Co (NOS/NTR). Het debat wordt live uitgezonden vanuit perscentrum Nieuwspoort in Den Haag. De presentatie is in handen van Lara Rense en Joost Vullings.

De lijsttrekkers van de negen grotere partijen zijn uitgenodigd voor debatten met telkens drie deelnemers. In de eerste ronde debatteren de lijsttrekkers van VVD, SP en SGP met elkaar. Daarna gaan CDA, D66 en ChristenUnie in discussie. In de derde ronde nemen PvdA, GroenLinks en 50Plus het tegen elkaar op. De PVV heeft ervoor gekozen niet aan het radiodebat mee te doen. Andere partijen zijn ook in de uitzending te horen: met hen zijn eerder al gesprekken opgenomen.

Op 24 februari begint ook het speciale campagneblog op NOS.nl, met dagelijks campagnenieuws, reacties vanuit de politiek en ‘de stand van het land’, onder meer op basis van cijfers van het CBS. Nieuw is dat het NOS Jeugdjournaal en Nieuwsuur geen debat organiseren, maar respectievelijk een ‘politieke spelletjesavond’ en een reeks thema-uitzendingen per politieke partij. In Buiten het Binnenhof onderzoekt Nieuwsuur hoe Nederlanders – van Groningen tot Limburg en van voedselbankbezoeker tot ondernemer – denken over de stand van het land en het functioneren van de politiek.

Nieuwsuur wijdt bovendien een reeks uitzendingen aan 13 politieke partijen. Twan Huys en Mariëlle Tweebeeke interviewen (afwisselend) de lijsttrekker over standpunten en de belangrijkste plannen en leggen vragen van kiezers voor. De uitzendingen zijn te zien vanaf 23 februari.

Bron: NOS/BM

Bericht delen