Article header image

Nieuwe wekelijkse talkshow De Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan is een wekelijkse actuele talkshow met een scherp oog voor ontwikkelingen binnen de moslimgemeenschap, gepresenteerd door Nadia Moussaid. De Nieuwe Maan biedt een platform voor de opinies en visies vanuit de moslimgemeenschap op de Nederlandse samenleving en alles wat daarin speelt.

Naast de brandende actualiteit is er aandacht voor cultuur, lifestyle, mode én humor. Stand-up comedian Farbod Moghaddam neemt op zijn geheel eigen wijze het nieuws van de week door.

De Nieuwe Maan komt elke vrijdag vanuit studio Vondel CS in het voormalige Filmmuseum in het Vondelpark in Amsterdam. Presentatrice Nadia Moussaid (31) behaalde haar Master in Social & Cultural Anthropology in 2009 en werkte daarna voor diverse omroepen en organisaties. Zo was ze voor AT5 actief als regisseuse en presentatrice. Voor de NCRV maakte ze de documentaire Leven, Liefde & HIV en voor Mindshakes van de NRC de documentaire Lost Generation, over jongeren in Bosnië-Herzegovina.

De NTR verzorgt vanaf 2016 het media-aanbod inzake de islam. Levensbeschouwing blijft, ook na het beëindigen van de zendtijd van de 2.42-omroepen, nadrukkelijk onderdeel van de publieke taak van de landelijke publieke omroep. De NTR is door de NPO verzocht om het media-aanbod te verzorgen inzake het hindoeïsme en de islam. De Nieuwe Maan is één van de programma’s die de NTR inzake de islam gaat maken.

Het programma is te zien vanaf vrijdag 26 februari, 16.10 uur, NPO 2.

Bron: NTR/Broadcast Magazine

Bericht delen