dinsdag 16 januari 2018

Nieuwe weerman NOS: Peter Kuipers Munneke

De NOS heeft vanaf 1 maart een nieuwe weerman: Peter Kuipers Munneke. Na het doorlopen van de screentest die de NOS in november hield op de Wageningen Universiteit en de daarop volgende screentests en sollicitatierondes, kwam hij als weerpresentator uit de bus.

Kuipers Munneke zal de eerste weken achter de schermen worden ingewerkt en is vanaf april op televisie te zien. Met zijn komst is het NOS-weerteam weer op volle sterkte.

Na zijn studie Experimentele Natuurkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen promoveerde Kuipers Munneke aan de Universiteit Utrecht bij het Instituut voor Marien en Atmosferisch Onderzoek Utrecht (IMAU) op het onderzoek naar het klimaat in de poolgebieden. Daarvoor zijn ging hij op expeditie naar Antarctica, Groenland en Spitsbergen. Sinds 2009 is hij werkzaam als polair meteoroloog bij het IMAU. Naast het presenteren van het weer bij NOS Nieuws blijft hij werkzaam bij dit instituut.

Kuipers Munneke (32) heeft veel zin om aan de slag te gaan bij de NOS:  “Naast mijn wetenschappelijke werk lijkt het me ontzettend leuk om als weerpresentator bij de NOS praktische invulling te kunnen geven aan mijn weerkundige kennis. Weer is voor veel mensen belangrijk, zij stemmen er vaak hun activiteiten op af. Ik vind het dan ook geweldig om de weersverwachtingen voor de NOS te mogen verzorgen.”

Giselle van Cann, plaatsvervangend hoofdredacteur NOS Nieuws, is blij met de nieuwe weerman: “Na een onorthodoxe zoektocht die meer dan honderd gegadigden aantrok, hebben we een nieuw en onvermoed talent gevonden. En dat was precies de bedoeling. Peter vertelt graag en goed en ik verwacht dat de kijker die kwaliteit zal gaan waarderen.”

Bron: NOS

Bericht delen