Dinsdag 16 januari 2018

Nieuwe tv-zender #First van start

Maandag om 15.30 uur start de eerste uitzending van de nieuwe televisiezender #First. De zender, opgericht door een groep populaire YouTubers, is op kanaal 13 te ontvangen, exclusief voor de 4,2 miljoen Ziggo klanten.

#First zendt vijf dagen in de week uit vanaf 15.30 uur. De twee belangrijkste programma’s zijn First Gaming en het comedy- en entertainmentprogramma Aaa!!!. De zender begint met een uur live-programmering per dag en groeit langzaam naar meer. #First is een project van producent NewBeTV.

Het presentatietalent is bij elkaar goed voor meer dan 1,5 miljoen abonnees op YouTube en andere online kanalen. Een aantal aan de zender verbonden YouTubers zijn Veras Fawaz (Fijne Vrienden), Joost Klein (Eenhoornjoost), Defano Holwijn en Thomas Smagge (Theaumes).

De YouTubers gaan niet hun veelbekeken online filmpjes nog een keer uitzenden op tv, maar naar eigen zeggen “tv over een nieuwe boeg gooien”. Alle #First programma’s zijn vrijwel allemaal live, in interactie met de kijkers thuis. De YouTubers doen tegelijkertijd redactie, productie en regie, zoals ze dat ook voor hun eigen online kanalen gewend zijn.

Met een gemiddelde presentatie leeftijd van 23 jaar en een gemiddelde crewleeftijd van 26 jaar kan #First zich de jongste tv-zender van Nederland noemen.

Thomas Smagge, programmamaker en presentator bij #First: “Vandaag is echt mega spannend. Werkt alles? Gaat het allemaal lukken? Live tv maken is toch wel weer wat anders dan een video uploaden op YouTube…”

Bron: #First/Broadcast Magazine

Bericht delen