Nieuwe stek voor NOS-correspondenten
maandag 19 november 2018

Nieuwe stek voor NOS-correspondenten

Wouter Zwart wordt per 1 april de nieuwe multimediale NOS-correspondent in Berlijn. Zwart, nu nog correspondent in Washington, neemt in Duitsland het stokje over van Jeroen Wollaars, die het presentatieteam van Nieuwsuur is komen versterken.

Het is voor Zwart zijn derde standplaats als correspondent. Van 2006 tot 2012 werkte hij voor de NOS als correspondent in China. Marieke de Vries, de huidige NOS-correspondent in Peking, verhuist in april van China naar de Verenigde Staten, waar ze de opengevallen plek van Wouter Zwart inneemt. In 2012 verkaste De Vries voor de NOS naar Oost-Azië, ook toen als opvolger van Wouter Zwart. In Washington zal zij samen met Arjen van der Horst multimediaal verslag doen voor alle programma’s en platforms van de NOS.

“Buitenlandverslaggeving is een prioriteit voor de NOS en Washington en Berlijn zijn cruciale correspondentenposten,” zegt NOS-hoofdredacteur Marcel Gelauff. “Met de overstap van deze twee zeer ervaren collega`s wordt dat nog eens extra onderstreept.”

Wouter Zwart kijkt uit naar zijn nieuwe standplaats. “Dertien jaar lang heb ik van dichtbij meegemaakt hoe grootmachten China en de Verenigde Staten naar zichzelf, elkaar en de wereld kijken,” zegt hij. “Zeer nuttig ook, want het leerde me met een andere blik te kijken naar onze eigen grootmacht Europa. Dat ik nu het Europese experiment onder de loep mag nemen vanuit hoofdrolspeler Duitsland, voelt niet alleen logisch, maar ook verdraaid goed.”

Marieke de Vries: “Natuurlijk was de invloed van Trumps besluiten de afgelopen jaren al goed voelbaar in Oost-Azië, waar ik de afgelopen zes jaar met veel plezier gewerkt heb. Ik kijk er enorm naar uit om ons team in Washington te gaan versterken en op een zo helder mogelijke wijze duidelijkheid te scheppen in de hectiek waarin de Verenigde Staten zich nu vrijwel dagelijks lijken te bevinden.”

Bron: NOS

Bericht delen