Article header image

Nieuwe start voor opleiding scenarioschrijven

De nieuwe vakopleiding scenarioschrijven, ScriptAcademy, gaat in september van start. Paul Bertram en Marja Tutert, de twee hoofddocenten van de voormalige Scriptschool, hebben zich de afgelopen maanden ingespannen om deze toonaangevende opleiding voor de Nederlandse Film en TV industrie te behouden.

Op 15 juni presenteert de ScriptAcademy haar nieuwe lesprogramma tijdens de Open Dag.

De kern van het lesprogramma blijft een 2-jarige parttime vakopleiding tot professioneel scenarist. Nieuw is de modulaire opzet van het programma, alle onderdelen zijn voortaan ook los te volgen. Met een Masterclass en Scriptlab programma is en blijft ScriptAcademy ook voor professionele scenarioschrijvers een plek voor inspiratie en coaching op maat. Bekende scenarioschrijvers (onder meer Mieke de Jong en Robert Alberdingk Thijm) zullen ook op de nieuwe opleiding gastlessen geven.

In bestuur en raad van advies van de ScriptAcademy zullen professionals van zowel binnen als buiten de sector zitting nemen. Jacques van Heijningen (voormalig directeur NFF, Rotterdams Filmfonds), Roel Kooi (voorzitter Vereniging van Onafhankelijke Televisie Producenten), Richard Molenaar (oprichter Tentoo), Bert Vas Dias (reclamemaker) en Jan Bletz (journalist, uitgever) hebben hun deelname reeds toegezegd. Ook heeft “oud-sponsor” Endemol Nederland aangegeven de nieuwe ScriptAcademy te blijven steunen.

Zaterdag 15 juni is er (van 13.00 -16.00 uur) een open dag in het Endemolgebouw aan de MediaArena. Het nieuwe lesprogramma wordt gelanceerd en scenarist Ger Beukenkamp (tevens gastdocent) geeft een openbare les.

Bron: ScriptAcademy

Bericht delen