Dinsdag 16 januari 2018

Nieuwe serie Buch In De Bajes bij RTL 4

Nicole Buch komt, acht maanden na het overlijden van haar man Menno Buch, met een nieuwe reeks van de reportageserie Buch In De Bajes. Dit keer vanuit de Penitentiaire Inrichting (PI) Rotterdam, een ruige stadsgevangenis waar zo’n 500 gedetineerden gehuisvest zijn.

Ook zijn daar 470 medewerkers actief, op bijzondere afdelingen zoals de TA (Terroristenafdeling) en de BPG (Beheersproblematische Gedetineerden).

Vanaf 12 maart is bij RTL 4 te zien hoe Nicole Buch tijdens haar maandenlange verblijf in de bajes, naast haar werk als producent, nu ook zelf de gevangenisvloer op gaat voor intense gesprekken met zowel gevangenen als personeelsleden. Een heftige omgeving waar Nicole zich, ook zonder haar grote liefde en partner in crime Menno, goed weet te bewegen.

Buch heeft geen moment getwijfeld toen Erland Galjaard, programmadirecteur van RTL Nederland, haar vroeg het stokje van Menno over te nemen. “Een geweldige kans om deze verhalen te blijven vertellen en het Buch-gedachtegoed voort te zetten”, aldus Nicole.

Buch In De Bajes is wekelijks vanaf donderdag 12 maart tussen 21.30 uur en 22.30 uur te zien.

Bron: RTL Nederland

Bericht delen